Stehýnka na sardelích
40 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1lžíceSardelová pasta
- 4kusyKuřecí stehna
- 2lžíceOlej stolní
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 0,5kostkaBujón slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
33 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
913 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omytá a oschlá stehýnka potřeme sardelovou pastou a obalíme v mouce. Na oleji a na másle je po obou stranách opečeme. Zalijeme vodou a posypeme na plátky nakrájenou cibulí a přidáme bujon.
- 2Uzavřeme hrnec a vaříme asi 15 minut.
- 3Potom vypneme zdroj tepla a jakmile se víko uvolní, zkusíme, zda je maso měkké. Pokud ano,ochutnáme a dle potřeby dochutíme solí.
- 4Zahušťovat pokrm již nemusíme, protože stehýnka již byla obalena v mouce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.