Sterilizované broskve ve vlastní šťávě
30 min.
Ingredience
- 1kilogramBroskve
- 1lžíceVoda pitná
- 200gramůCukr krupice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
47 g
Postup přípravy
- 1Broskve omyjeme, rozřízneme na půlky a vybereme pecky. Střídavě skládáme do suchých sklenic broskve řeznou plochou dolů, zasypeme je cukrem, poté navršíme opět broskve. Skládání vrstev opakujeme až do naplnění sklenic. Povrch v každé sklenici zalijeme lžící horké svařené vody. Ihned zavíčkujeme a naskládáme do sterilizačního hrnce s vodou, sterilizujeme při 90 stupních po 20 minut.
- 2Potom vyndáme z vody, necháme vychladnout a uskladníme na tmavé chladné místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.