Sterilizované broskve ve vlastní šťávě

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
47 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Broskve omyjeme, rozřízneme na půlky a vybereme pecky. Střídavě skládáme do suchých sklenic broskve řeznou plochou dolů, zasypeme je cukrem, poté navršíme opět broskve. Skládání vrstev opakujeme až do naplnění sklenic. Povrch v každé sklenici zalijeme lžící horké svařené vody. Ihned zavíčkujeme a naskládáme do sterilizačního hrnce s vodou, sterilizujeme při 90 stupních po 20 minut.
  • 2
    Potom vyndáme z vody, necháme vychladnout a uskladníme na tmavé chladné místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.