Sterilizované houby v tuku
75 min.
Ingredience
- 1kilogramHouby čerstvé
- 1decilitrVoda pitná
- 300gramůCibule
- 3lžičkySůl
- 2lžičkyKmín celý
- 200gramůSádlo syrové
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hříbky dobře očistíme, pod tekoucí vodou omyjeme a necháme okapat. Potom nakrájíme na čtvrtky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké proužky.
- 2Cibuli a hříbky vložíme do pánve, podlijeme vodou a za stálého míchání dusíme až do vyvaření veškeré tekutiny. Dusíme přibližně 25-30 minut. Potom do pánve přidáme sádlo, vše osolíme, posypeme kmínem a stálým mícháním sádlo rozpustíme.
- 3Houby a cibuli spolu se sádlem rozdělíme do připravených skleniček. Zavíčkujeme je, naskládáme do zavařovacího hrnce. Sterilizujeme při 80stupňové teplotě 25 minut. Vychladlé skleničky uskladňujeme na chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.