Sterilovaná kukuřice

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
41 g
Vápník
5 mg
Železo
10 µg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kukuřici důkladně očistíme, odstraníme šupiny a vlákna a krátce povaříme v 1 litru vroucí vody. Poté vyjmeme, necháme vychladnout a rozdělíme do sklenic.
  • 2
    Sůl rozmícháme ve zbylé vodě, přivedeme k varu, odstavíme a po vychladnutí roztokem zalijeme kukuřici. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 60 minut od bodu varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme v temné a suché místnosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.