Sterilovaná kukuřice
100 min.
Ingredience
- 1kilogramKukuřice
- 20gramůSůl
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
41 g
Vápník
5 mg
Železo
10 µg
Postup přípravy
- 1Kukuřici důkladně očistíme, odstraníme šupiny a vlákna a krátce povaříme v 1 litru vroucí vody. Poté vyjmeme, necháme vychladnout a rozdělíme do sklenic.
- 2Sůl rozmícháme ve zbylé vodě, přivedeme k varu, odstavíme a po vychladnutí roztokem zalijeme kukuřici. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 60 minut od bodu varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme v temné a suché místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.