Sterilované rybí karbanátky
60 min.
Ingredience
- 3000gramůKapr obecný
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyRohlíky bílé
- 100gramůStrouhanka
- 5stroužkůČesnek
- 2kusyCibule
- 10lžičekSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMajoránka
- 300mililitrůOlej rostlinný
- Lák
- 3500mililitrůVoda pitná
- 1litrOcet
- 20kusůPepř černý celý
- 10kusůNové koření
- 2kusyHřebíček
- 4kusyBobkový list
- 1kusFeferony
- 5lžičekCukr krupice
- 10lžičekSůl
- 2lžičkyHořčičné semínko
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
48 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
772 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vodu s octem a kořením povaříme asi 10 minut. Lák necháme odstát nejlépe do druhého dne.
- 2Očištěné porce ryb umeleme spolu s rohlíky z předchozího dne. V míse směs promícháme s vejci, prolisovaným česnekem, nasekanou cibulí a s kořením. Podle potřeby přidáme trochu strouhanky.
- 3Ze směsi tvarujeme karbanátky, obalíme je ve strouhance a usmažíme na pánvi na oleji.
- 4Po vychladnutí karbanátky vložíme do čistých sklenic (každou vrstvu můžeme proložit cibulí a celým pepřem).
- 5Zavařujeme při 90 stupních Celsia 20 minut. Sklenice uchováme na chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.