Sterilované srnčí stehno pečené na másle

135 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
19 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
142 mg
Cukr
353 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí stehno vykostíme, důkladně omyjeme a prošpikujeme slaninou. Podle velikosti sklenice stočíme, svážeme nití a po všech stranách opečeme na rozpáleném másle.
  • 2
    Vložíme do pekáče, osolíme, přidáme kosti ze stehna, obložíme kolečky cibule a podlijeme horkou vodou. V rozehřáté troubě upečeme dočervena.
  • 3
    Ne zcela dopečené stehno vložíme do sklenic, zalijeme přecezenou šťávou z pekáče a ihned zavíčkujeme.
  • 4
    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.