Sterilované srnčí stehno pečené na másle
135 min.
Ingredience
- 1kilogramSrnčí maso
- 70gramůSlanina vepřová
- 80gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCibule
- 3lžičkySůl
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
19 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
142 mg
Cukr
353 mg
Postup přípravy
- 1Srnčí stehno vykostíme, důkladně omyjeme a prošpikujeme slaninou. Podle velikosti sklenice stočíme, svážeme nití a po všech stranách opečeme na rozpáleném másle.
- 2Vložíme do pekáče, osolíme, přidáme kosti ze stehna, obložíme kolečky cibule a podlijeme horkou vodou. V rozehřáté troubě upečeme dočervena.
- 3Ne zcela dopečené stehno vložíme do sklenic, zalijeme přecezenou šťávou z pekáče a ihned zavíčkujeme.
- 4Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.