Sterilované telecí na paprice

125 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kilogramTelecí maso přední
    • 80gramůSádlo škvařené
    • 50gramůCibule
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 1lžičkaSůl
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
24 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
215 mg
Cukr
371 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso očistíme, důkladně omyjeme a pokrájíme na kostky. Cibuli nasekáme a necháme ji zpěnit na rozpáleném sádle. Zaprášíme paprikou, přidáme maso, osolíme a ve vlastní šťávě podusíme. Poté posypeme moukou, podlijeme vodou a dál dusíme do poloměkka.
  • 2
    Horké maso rozdělíme do sklenic, zalijeme šťávou z dušení a ihned zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 75 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.