Sterilovaný mletý špenát

35 min.
Česká republika
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
55 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
2 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
4 g
Cukr
700 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvý špenát očistíme, důkladně omyjeme, vložíme do vroucí osolené vody a bez poklice vaříme 10 minut. Po vyjmutí umeleme na masovém mlýnku.
  • 2
    V pánvi rozpálíme tuk, přidáme špenát a krátce podusíme. Mezitím podléváme slanou vodou z vaření. Horkou kaši rozdělíme do sklenic a zavíčkujeme.
  • 3
    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 10 minut od bodu varu. Sklenice vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.