Sterilovaný pórek ve slaném nálevu
115 min.
Ingredience
- 1kilogramPórek
- 1litrVoda pitná
- 10gramůSůl
Počet porcí:
10Postup přípravy
- 1Použijeme mladé výhonky pórku. Očistíme a pokrájíme na kousky o délce cca 5 cm. Vložíme do vody a povaříme do změknutí. Poté vyjmeme, necháme vychladnout a rozdělíme do sklenic. Zalijeme vodou smíchanou se solí a zavíčkujeme.
- 2Sklenice urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 100 °C sterilujeme po dobu 60 minut. Po dvou dnech sterilizaci zopakujeme, a to při teplotě 90 °C po dobu 20 minut. Uchováme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.