Sterilovaný slaný hrášek
100 min.
Ingredience
- 1kilogramHrášek
- 20gramůSůl
- 20gramůCukr krupice
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
111 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
1 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Mladý hrášek vyloupeme, nasypeme do vroucí vody a krátce povaříme. Po vyjmutí ihned přelijeme studenou vodou, necháme vychladnout a rozdělíme do sklenic.
- 2Mezitím smícháme vodu (1 l) s cukrem a solí, povaříme a po vychladnutí nálevem zalijeme hrášek. Několik minut necháme stát a v případě potřeby dolijeme. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 30 minut od bodu varu. Po dvou dnech sterilizaci zopakujeme. Uchováme v temné a studené místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.