Sterilovaný slaný hrášek

100 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kilogramHrášek
    • 20gramůSůl
    • 20gramůCukr krupice
    • 2litryVoda pitná
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
111 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
1 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mladý hrášek vyloupeme, nasypeme do vroucí vody a krátce povaříme. Po vyjmutí ihned přelijeme studenou vodou, necháme vychladnout a rozdělíme do sklenic.
  • 2
    Mezitím smícháme vodu (1 l) s cukrem a solí, povaříme a po vychladnutí nálevem zalijeme hrášek. Několik minut necháme stát a v případě potřeby dolijeme. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 30 minut od bodu varu. Po dvou dnech sterilizaci zopakujeme. Uchováme v temné a studené místnosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.