Štičí kenelky
55 min.
Ingredience
- 300mililitrůHolandská omáčka
- 600gramůŠtika obecná
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
175 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
12 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
44 mg
Cukr
237 mg
Postup přípravy
- 1Štičí maso bez kůže a kostí dvakrát umeleme, osolíme, opepříme, přidáme bílky, utřeme vařečkou do hladka a nakonec prolisujeme přes síto.
- 2Směs dáme do lednice na půl hodiny vychladit, poté vmícháme šlehačku.
- 3V kastrolu necháme vařit vodu se lžičkou soli, lžicí vykrajujeme noky, které rychle zavaříme. Stáhneme plamen, přiklopíme pokličkou a necháme „táhnout“ 8 minut při teplotě 90°C. Nevaříme.
- 4Scezené noky podáváme s holandskou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.