Štičí knedlíčky

30 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1lžičkaSůl
    • 1špetkaPepř bílý
    • 400mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 10kusůKostkový led
    • 50mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 400gramůŠtika obecná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
17 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
26 mg
Vápník
41 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a očištěné rybí maso jemně rozmixujeme, osolíme a opepříme. Mísu s fáší postavíme na led, metlou vmícháme tekutou smetanu a hmotu protřeme sítem. Nakonec vmícháme do polotuha ušlehanou smetanu.
  • 2
    Z fáše vypichujeme pomocí dvou lžiček malé knedlíčky. Vaříme je ve vroucím rybím vývaru s vínem těsně pod bodem varu asi 3 minuty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.