Štičí terina s holandskou omáčkou

55 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
47 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
342 mg
Cukr
355 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso ze štiky si dobře vychladíme v chladničce. Potom ho rozkrájíme na kousky o velikosti sousta a vložíme do mixéru. Rozmixujeme a pak ještě prolisujeme přes síto. Hmotou naplníme misku, kterou obložíme kostkami ledu, aby směs dobře vychladla.
  • 2
    Smetanu ušleháme na šlehačku a z bílku vyšleháme tuhý sníh. Do štičí směsi postupně po troškách přidáváme tuhý sníh a šlehačku. Hmotu pak osolíme, opepříme a přimícháme do ní kaviár.
  • 3
    Formičky na terinu lehce vymažeme olejem a plníme připravenou štičí směsí asi 2 centimetry pod okraj. Do většího kastrolu vlijeme vodu. Počkáme dokud nepřijde k varu a vložíme do ní formičky zakryté alobalem. Měly by být ponořené asi do poloviny. Vaříme ve vodní lázni 15 minut, potom vyndáme a necháme vychladnout.
  • 4
    Připravíme si holandskou omáčku. Přepustíme máslo a usazeniny ponecháme dole, přidáme k přepuštěnému máslu rybí vývar, bílé víno a ocet. Směs povaříme, dokud se jí dvě třetiny neodpaří.
  • 5
    Pak nádobu s tekutinou vložíme do vodní lázně a přidáme žloutky. Vyšleháme v krém, do kterého vsypeme nadrobno nasekaný kopr (malou část ponecháme stranou v celku). Osolíme, opepříme a přikápneme citronovou šťávu, promícháme. Vzniklou holandskou omáčkou přelijeme dobře vychladlou terinu. Nakonec ještě ozdobíme koprem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.