Štika na paprice
40 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 2lžícePaprika mletá sladká
- 500mililitrůZakysaná smetana
- 1000gramůŠtika obecná
- 120gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
51 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
831 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté porce štiky osolíme a necháme chvíli odležet v chladu. Potom maso obalíme v mouce, smíchané s mletou paprikou.
- 2Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle, vložíme porce štiky, zvolna dusíme přibližně 15 minut do měkka.
- 3Nakonec přidáme zakysanou smetanu a povaříme ještě 5 minut.
- 4Porce štiky upravíme na mísu a přelijeme omáčkou.
- 5Podáváme s rýží nebo s bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.