Štika na pórku
55 min.
Ingredience
- 600gramůŠtika obecná
- 600gramůPórek
- 100gramůSýr Eidam uzený 45%
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
18 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté porce štiky nakrájíme na plátky, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme asi 1 hodinu v chladničce.
- 2Očištěný, omytý pórek nakrájíme na kolečka a povaříme v osolené vodě asi 15 minut.
- 3Do zapékací mísy vymazané máslem rozložíme scezený pórek a na něj urovnáme plátky ryby. Pokapeme rozpuštěným máslem, podlijeme 200ml vody a pečeme v horké troubě asi 15 minut. Potom štiku posypeme mletou paprikou a nastrouhaným uzeným sýrem. Pokrm ještě krátce zapečeme.
- 4Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.