Štika na pórku

55 min.
Česká republika

Ingredience

    • 600gramůŠtika obecná
    • 600gramůPórek
    • 100gramůSýr Eidam uzený 45%
    • 50gramůMáslo čerstvé
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 2lžíceCitronová šťáva
    • 1lžičkaSůl
    • 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
18 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté porce štiky nakrájíme na plátky, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme asi 1 hodinu v chladničce.
  • 2
    Očištěný, omytý pórek nakrájíme na kolečka a povaříme v osolené vodě asi 15 minut.
  • 3
    Do zapékací mísy vymazané máslem rozložíme scezený pórek a na něj urovnáme plátky ryby. Pokapeme rozpuštěným máslem, podlijeme 200ml vody a pečeme v horké troubě asi 15 minut. Potom štiku posypeme mletou paprikou a nastrouhaným uzeným sýrem. Pokrm ještě krátce zapečeme.
  • 4
    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.