Štika na smetaně s vejci
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 50gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 0,3litrSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 1kilogramŠtika obecná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
19 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
283 mg
Cukr
856 mg
Postup přípravy
- 1Porce očištěné štiky protáhneme slaninou a osolíme.
- 2Zapékací mísu vymastíme máslem, na dno nasypeme jemně nakrájenou cibuli. Na ni vložíme štiku, zalijeme smetanou a dáme do trouby péct.
- 3Upečenou štiku před podáváním posypeme nadrobno nasekanými vařenými vejci.
- 4Podáváme v míse, ve které jsme štiku upekli. Vhodnou přílohou jsou malé houskové knedlíčky nebo noky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.