Štika pečená, protýkaná slaninou
55 min.
Ingredience
- 150gramůAnglická slanina
- 2kilogramyŠtika obecná
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
27 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
4 mg
Cukr
26 mg
Postup přípravy
- 1Očistíme štiku, zakapeme citrónovou šťávou zvenčí i zevnitř.
- 2Osolíme též zvenčí i zevnitř a stejnoměrně protýkáme nakrájenými nudličkami slaniny.
- 3Musí na obou stranách z ryby vyčnívat.
- 4V žáruvzdorné formě rozehřejeme máslo, štiku vložíme do formy a pokapeme ji máslem.
- 5Pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 200 stupních, dokud konce slaniny nejsou křupavé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.