Štika pečená, protýkaná slaninou

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
27 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
4 mg
Cukr
26 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme štiku, zakapeme citrónovou šťávou zvenčí i zevnitř.
  • 2
    Osolíme též zvenčí i zevnitř a stejnoměrně protýkáme nakrájenými nudličkami slaniny.
  • 3
    Musí na obou stranách z ryby vyčnívat.
  • 4
    V žáruvzdorné formě rozehřejeme máslo, štiku vložíme do formy a pokapeme ji máslem.
  • 5
    Pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 200 stupních, dokud konce slaniny nejsou křupavé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.