Štika s vinnou omáčkou

60 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
25 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
360 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Štiku vykucháme, stáhneme z kůže, pomažeme sardelovou pastou, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky. Do břicha štiky vložíme slaninu, v pekáči rozehřejeme máslo, zpěníme na něm cibuli, přiložíme štiku, krátce osmahneme z obou stran, podlijeme vínem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 20 minut. Štiku vyjmeme a naporcujeme. Do omáčky přilijeme citronovou šťávu, zahustíme jíškou, podle chuti dosolíme, ještě krátce povaříme a odstavíme.
  • 2
    Porce ryby upravíme na talíře a přelijeme vinnou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.