Štika s vinnou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 1500gramůŠtika obecná
- 80gramůCibule
- 50gramůSlanina vepřová
- 20gramůSardelová pasta
- 400mililitrůVíno bílé
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 20gramůJíška hotová světlá
- 5gramůSůl
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
25 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
360 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Štiku vykucháme, stáhneme z kůže, pomažeme sardelovou pastou, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky. Do břicha štiky vložíme slaninu, v pekáči rozehřejeme máslo, zpěníme na něm cibuli, přiložíme štiku, krátce osmahneme z obou stran, podlijeme vínem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 20 minut. Štiku vyjmeme a naporcujeme. Do omáčky přilijeme citronovou šťávu, zahustíme jíškou, podle chuti dosolíme, ještě krátce povaříme a odstavíme.
- 2Porce ryby upravíme na talíře a přelijeme vinnou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.