Štika se smetanovým křenem
50 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyŠtika obecná
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceKřen
- 0,4litrSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůZelenina kořenová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
12 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
846 mg
Cukr
52 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou štiku svážeme provázkem tak, aby se vešla do kastrolu. Vaříme ji spolu s nakrájenou kořenovou zeleninou v osolené a okyselené vodě asi 20 minut.
- 2Mouku smícháme s kyselou smetanou, přidáme máslo, trochu vývaru z ryby a povaříme. Nakonec vmícháme nastrouhaný křen.
- 3Omáčku nalijeme na uvařenou štiku, kterou jsme upravili na mísu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.