Šťouchané brambory s máslem a zeleninou
30 min.
Ingredience
- 20gramůSýr Eidam cihla 30%
- Dušená zelenina
- 65gramůKarotka baby
- 1gramCibulka jarní
- 30gramůBrokolice
- 250mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaMáslo čerstvé
- Vařené brambory
- 150gramůBrambory rané
- 250mililitrůVoda pitná
- 1špetkaKmín drcený
- 0,5lžičkaMáslo čerstvé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
137 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostky. Oškrabanou a omytou karotku a jarní cibulku (bílou část) nakrájíme na kolečka. Brokolici omyjeme pod tekoucí vodou a rozděláme ji na malé růžičky. Sýr nastrouháme na malém struhadle.
- 2Brambory dáme do rendlíku, zalijeme je vodou, přidáme na kolečka pokrájenou cibulku, špetku kmínu a vaříme je pod poklicí doměkka 15 minut.
- 3Zeleninu vložíme do druhého rendlíku, přilijeme trošku vody, přidáme máslo a pod pokličkou ji dusíme 10-12 minut doměkka.
- 4Uvařené brambory scedíme, přidáme máslo, sýr a rozšťoucháme je téměř na kaši. Dušenou zeleninu i se zbytkem šťávy též rozšťoucháme, pak přidáme brambory a vše promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.