Šťouchané brambory s máslem a zeleninou

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
137 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostky. Oškrabanou a omytou karotku a jarní cibulku (bílou část) nakrájíme na kolečka. Brokolici omyjeme pod tekoucí vodou a rozděláme ji na malé růžičky. Sýr nastrouháme na malém struhadle.
  • 2
    Brambory dáme do rendlíku, zalijeme je vodou, přidáme na kolečka pokrájenou cibulku, špetku kmínu a vaříme je pod poklicí doměkka 15 minut.
  • 3
    Zeleninu vložíme do druhého rendlíku, přilijeme trošku vody, přidáme máslo a pod pokličkou ji dusíme 10-12 minut doměkka.
  • 4
    Uvařené brambory scedíme, přidáme máslo, sýr a rozšťoucháme je téměř na kaši. Dušenou zeleninu i se zbytkem šťávy též rozšťoucháme, pak přidáme brambory a vše promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.