Šťovíková omáčka
30 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 150gramůŠťovík
- 100mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 3lžíceBešamel
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
26 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejprve omyjeme šťovík, necháme okapat a povaříme v trošce osolené vody. Vyjmeme a zchladíme. Poté ho podusíme na rozehřátém másle a rozmixujeme.
- 2Přilijeme zeleninový vývar a bílé víno a vaříme do zhoustnutí. Na závěr přimícháme bešamelovou omáčku, osladíme a dochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem.
- 3Omáčka je vhodná k rybám, zejména k lososovi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.