Štramberské uši se šlehačkou
32 min.
Ingredience
- 10gramůHřebíček
- 4kusyBadyán
- 2lžíceSkořice mletá
- 700gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 450gramůCukr moučkový
- 3lžičkySoda jedlá
- 4kusyVejce slepičí
- 400gramůMed včelí
- Na naplnění
- 350gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 40gramůCukr vanilka
- 300gramůJahody zahradní
- 100gramůPoleva čokoládová
- Na vymazaní plechu
- 150gramůHera
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
1 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Hřebíček spolu s badyánem pomeleme ve mlýnku na koření, vložíme do misky a promícháme s mletou skořicí. Přidáme prosátou mouku, cukr a jedlou sodu, opět smícháme. Nakonec rozklepneme vejce, vložíme med a ze všech surovin vypracujeme tuhé těsto. Zabalíme ho a vložíme na dva dny do lednice odpočívat.
- 2Pracovní plochu posypeme moukou, těsto rozválíme na velký tenký plát. Vykrajujeme z něj placičky o průměru 10 - 12 cm. Pokládáme je na tukem důkladně vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě při 200 stupních po dobu 10 - 12 minut. Upečené placičky ihned (ještě teplé) tvarujeme do tvaru uší a necháme vychladnout. Potom je vložíme do vhodné nádoby, kterou uzavřeme a necháme 6 - 7 dní odležet.
- 3Smetanu s vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhou šlehačku. Naplníme cukrářským sáčkem s hladkou trubičkou, nastříkáme šlehačku z jednoho konce do uší. Poté vložíme jahodu a opět nastříkáme šlehačku. Uší plníme až do spotřebování šlehačky, jahod a uší.
- 4Takto naplněné uši naaranžujeme na jednotlivé talíře. Každou porci ještě polijeme čokoládovou polevou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.