Strapačky

40 min.
Slovensko

Ingredience

    • 250gramůBrambory vařené
    • 400gramůMouka polohrubá
    • 2kusyVejce slepičí
    • 300mililitrůMléko polotučné
    • 5gramůSůl
    • 180gramůVepřové škvarky
    • 120gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
29 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
503 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené brambory nastrouháme a vložíme do mísy, přidáme vejce, mléko, přisypeme mouku a sůl. Vypracujeme hladké těsto, které protlačujeme přes síto s velkými oky rovnou do vroucí vody, promícháme a vaříme 5 minut. Scedíme, propláchneme vlažnou vodou a rozdělíme na talíře.
  • 2
    V pánvi roztavíme kousek sádla, přisypeme pokrájené škvarky, krátce osmahneme a strapačky na talířích přelijeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.