Strašidýlka

40 min.
Evropa

Ingredience

  • Na zdobení
    • 100gramůFondán
    • 1lžíceMarmeláda meruňková
    • 1lžičkaVoda pitná
    • 30gramůČokoláda na vaření
    • 70lžicCukr moučkový
  • Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
342 mg
Cukr
87 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílý fondán rozválíme a vykrájíme z něj 12 menších koleček.
  • 2
    Kouličky předem připravené ze základního těsta potřeme zahřátou meruňkovou marmeládou. Kolečka z fondánu položíme na kouličky a vytvarujeme strašidýlka.
  • 3
    Moučkový cukr utřeme s trochou vodou na hustou polevu - množství vody upravíme podle potřeby.
  • 4
    Čokoládou rozpuštěnou v horké vodní lázni namalujeme oči a pusy strašidýlek, oční panenky namalujeme cukrovou polevou.
  • 5
    Hotová strašidýlka necháme oschnout.
  • 6
    Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]:
  • 7
    Změklé máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme.
  • 8
    Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku.
  • 9
    Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu.
  • 10
    Do každé kouličky potom zapíchneme špejli.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.