Strašidýlka
40 min.
Ingredience
- Na zdobení
- 100gramůFondán
- 1lžíceMarmeláda meruňková
- 1lžičkaVoda pitná
- 30gramůČokoláda na vaření
- 70lžicCukr moučkový
- Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]
- 70gramůCukr krupice
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 70gramůCukr moučkový
- 40gramůTvaroh tučný
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
342 mg
Cukr
87 g
Postup přípravy
- 1Bílý fondán rozválíme a vykrájíme z něj 12 menších koleček.
- 2Kouličky předem připravené ze základního těsta potřeme zahřátou meruňkovou marmeládou. Kolečka z fondánu položíme na kouličky a vytvarujeme strašidýlka.
- 3Moučkový cukr utřeme s trochou vodou na hustou polevu - množství vody upravíme podle potřeby.
- 4Čokoládou rozpuštěnou v horké vodní lázni namalujeme oči a pusy strašidýlek, oční panenky namalujeme cukrovou polevou.
- 5Hotová strašidýlka necháme oschnout.
- 6Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]:
- 7Změklé máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme.
- 8Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku.
- 9Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu.
- 10Do každé kouličky potom zapíchneme špejli.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.