Strnadi na víně
30 min.
Ingredience
- 900gramůStrnad
- 60gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 600gramůBrambory pečené
- 100mililitrůVývar drůbeží
- 150mililitrůVíno madeira
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Strnady pečlivě vykucháme, omyjeme a potřeme částí másla.
- 2V pekáčku rozehřejeme zbylé máslo, přisypeme na plátky pokrájené žampiony, vyskládáme do pekáčku ptáky, osolíme a vložíme na dvě minuty do trouby. Maso potřeme máslem z pekáčku, podlijeme vínem Madeira, troškou vývaru a dopečeme.
- 3Podáváme s opečenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.