Strouhaná buchta
90 min.
Ingredience
- 400gramůMouka polohrubá
- 1kusPudinkový prášek - vanilkový
- 1lžíceKakao - prášek
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 250gramůMáslo čerstvé
- 750gramůTvaroh jemný
- 1lžíceSolamyl
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 250gramůCukr moučkový
- 3lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
22 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
1 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Ze surovin vypracujeme těsto, které rozdělíme na dva díly, zabalíme do utěrky a dáme do mrazáku na 2 hodiny.
- 2Uvaříme pudink, necháme vychladnout, poté smícháme s dalšími ingrediencemi a přidáme sníh z bílků.
- 3První díl těsta nastrouháme na vymazaný a vysypaný plech.
- 4Potřeme nádivkou a nastrouháme díl druhý.
- 530 minut pečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 25. 10. 2015
Strouhaná buchta
Jedna z nejlepších buchet, co jsem kdy jedla. Abyste se vytáhli před návštěvou je to naprosto dokonalý moučník, na který bude chtít recept každá hospodyňka. Uvidíte, že s ní všechny uchvátíte. Ochutnejte ji a určitě budete spokojeni jako já.