Štrůdl
35 min.
Ingredience
- Na náplň
- 8kusůJablka
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 80gramůCukr krupice
- Na těsto
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 6lžicVoda pitná
- 250gramůTuk Hera jedlý
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
27 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
5 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C.
- 2Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladničce chvíli odpočinout.
- 3Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na drobnější kousky.
- 4Odpočinuté těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme z nich placky. Každou placku poklademe pokrájenými jablky tak, aby zůstaly okraje volné, posypeme rovnoměrně skořicí a cukrem. Volné okraje přeložíme do středu přes sebe, oba kratší kraje podložíme, aby šťáva při pečení nevytékala. Štrůdl lehce propícháme a pečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 12. 1. 2017
Štrůdl
Velice dobré těsto, moc dobře se s ním pracuje, netrhá se. Navíc jsem přidala jen rozinky. Doporučuji vyzkoušet, závin je moc dobrý. Palec nahoru: 🙂