Štrůdl

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
27 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
5 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C.
  • 2
    Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladničce chvíli odpočinout.
  • 3
    Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na drobnější kousky.
  • 4
    Odpočinuté těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme z nich placky. Každou placku poklademe pokrájenými jablky tak, aby zůstaly okraje volné, posypeme rovnoměrně skořicí a cukrem. Volné okraje přeložíme do středu přes sebe, oba kratší kraje podložíme, aby šťáva při pečení nevytékala. Štrůdl lehce propícháme a pečeme dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 12. 1. 2017
Štrůdl
Velice dobré těsto, moc dobře se s ním pracuje, netrhá se. Navíc jsem přidala jen rozinky. Doporučuji vyzkoušet, závin je moc dobrý. Palec nahoru: 🙂