Štrůdl z pekárny
105 min.
Ingredience
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 4lžíceCukr krupice
- 42gramůDroždí
- 5gramůSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůNutella
- 200gramůZakysaná smetana
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na spodek domácí pekárny dáme nejprve tekuté ingredience - mléko, sůl, vejce. Na to nasypeme mouku, cukr a droždí. Spustíme program Těsto.
- 2Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly. Každý díl vyválíme, potřeme nutelou a zakysanou smetanou a smotáme do štrůdlu.
- 3Z pekárny odstraníme míchací medličky a na spodek nádoby položíme vedle sebe dva z těchto štrůdlů. Na ně položíme zbylé dva štrůdly.
- 4Necháme 30 minut kynout.
- 5Pečeme v programu Pečení aspoň 45 minut dozlatova. Po vychlazení podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 8. 2. 2017
Štrůdl z pekárny
Zajímavé!