Štrůdl z pekárny

105 min.
Česká republika

Ingredience

    • 250mililitrůMléko plnotučné
    • 4lžíceCukr krupice
    • 42gramůDroždí
    • 5gramůSůl
    • 2kusyVejce slepičí
    • 100gramůNutella
    • 200gramůZakysaná smetana
    • 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na spodek domácí pekárny dáme nejprve tekuté ingredience - mléko, sůl, vejce. Na to nasypeme mouku, cukr a droždí. Spustíme program Těsto.
  • 2
    Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly. Každý díl vyválíme, potřeme nutelou a zakysanou smetanou a smotáme do štrůdlu.
  • 3
    Z pekárny odstraníme míchací medličky a na spodek nádoby položíme vedle sebe dva z těchto štrůdlů. Na ně položíme zbylé dva štrůdly.
  • 4
    Necháme 30 minut kynout.
  • 5
    Pečeme v programu Pečení aspoň 45 minut dozlatova. Po vychlazení podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 8. 2. 2017
Štrůdl z pekárny
Zajímavé!