Studená broskvová polévka s melounovými kuličkami
45 min.
Ingredience
- 4kusyŽelatina bílá plátky
- 200gramůSýr Lučina - termizovaný
- 100gramůCukr krupice
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 500gramůBroskve
- 1špetkaSkořice mletá
- 1lžíceSolamyl
- 250gramůMeloun vodní
- 1kusCitrony
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
22 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
56 g
Postup přípravy
- 1Lučinu utřeme s 50g cukru, citronovou šťávou a kůrou. Předem namočenou želatinu necháme rozpustit a přimícháme do Lučiny. Z bílků ušleháme pevný sníh, smetanu ušleháme do tuha. Do směsi nejdříve vmícháme šlehačku, potom zlehka sníh a dáme vychladit.
- 2Broskve spaříme, oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na kostičky. Povaříme je v 500 ml vody s 50 g cukru a se skořicí, rozmačkáme na kaši. Solamyl smícháme se 2 lžícemi vody, přidáme do kaše a krátce povaříme. Polévku necháme vychladit.
- 3Z melounu odstraníme pecičky, pomocí lžičky vytvarujeme kuličky.
- 4Z lučinového krému vytvoříme lžící noky a spolu s kuličkami melounu je vložíme do polévky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.