Studená broskvová polévka s melounovými kuličkami

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
22 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
56 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lučinu utřeme s 50g cukru, citronovou šťávou a kůrou. Předem namočenou želatinu necháme rozpustit a přimícháme do Lučiny. Z bílků ušleháme pevný sníh, smetanu ušleháme do tuha. Do směsi nejdříve vmícháme šlehačku, potom zlehka sníh a dáme vychladit.
  • 2
    Broskve spaříme, oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na kostičky. Povaříme je v 500 ml vody s 50 g cukru a se skořicí, rozmačkáme na kaši. Solamyl smícháme se 2 lžícemi vody, přidáme do kaše a krátce povaříme. Polévku necháme vychladit.
  • 3
    Z melounu odstraníme pecičky, pomocí lžičky vytvarujeme kuličky.
  • 4
    Z lučinového krému vytvoříme lžící noky a spolu s kuličkami melounu je vložíme do polévky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.