Studená kuřecí pěna
105 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 1kusCibule
- 2lžičkySůl
- 6kusůVejce slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusVeka
- 1,2litryVoda pitná
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
20 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
85 mg
Cukr
375 mg
Postup přípravy
- 1Malé kuře rozčtvrtíme a čtvrtky uvaříme ve slané vodě s cibulí, vývar slijeme přes cedník a uložíme. Maso vykostíme a nakrájíme na kousky.
- 2Mezitím uvaříme natvrdo vejce, naklepneme je, prudce zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 3Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme kuřecím vývarem. Vzniklou řídkou omáčku za stálého míchání pomalu zahříváme, dokud nezhoustne. Do horké omáčky zašleháme žloutky a necháme ji vychladnout.
- 4Vychladlou omáčku přendáme do mixeru, přidáme nakrájené kuřecí maso a dohladka umixujeme. Přelijeme do mísy, přidáme chilli koření, osolíme, pěnu ještě ručním šlehačem našleháme a dáme do lednice na 10-15 minut rozležet. Pak ušleháme šlehačku, kterou opatrně vmícháme do pěny a opět vrátíme do ledničky.
- 5Z veky nakrájíme slabé plátky, na které pomocí mikrotenového sáčku s ustřiženým rohem nebo zdobícího sáčku naneseme pěnu.
- 6Chlebíčky ozdobíme plátky vařených vajec a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.