Studená okurková polévka s bazalkou
15 min.
Ingredience
- 2kusyOkurka salátová
- 100gramůOřechy Kešu
- 230mililitrůVoda pitná
- 1kusChilli paprička
- 1stroužekČesnek
- 40gramůBazalka
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceMáta
- 2lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaSůl mořská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do mixeru dáme oloupané, nakrájené okurky, předem namočené kešu oříšky, oloupaný stroužek česneku, chilli papričku zbavenou semínek, bazalku, citronovou šťávu a mořskou sůl. Přilijeme vodu a vše rozmixujeme dohladka.
- 2Polévku rozdělíme do talířů, každou porci ozdobíme lístky nasekané máty a pokapeme olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 4. 9. 2017
Studená okurková polévka s bazalkou
Osvěžení v letních horkých dnech.