Studená papriková polévka s ořechy a rajčaty
20 min.
Ingredience
- 70gramůOřechy vlašské
- 1kusPaprika oranžová
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusChilli paprička
- 2kusyRajčata
- 2kusyRajčata sušená Bio
- 2lžícePetržel hladkolistá
- 4lžíceCeler - nať
- 1lžíceOlej z vlašských ořechů
- 3špetkyPepř citronový
- 4lžíceVoda pitná
- 1lžičkaSirup javorový
- Na ozdobu polévky
- 1lžíceKerblík
- 2lžícePórek
- 2lžíceSemínka slunečnicová loupaná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
28 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Den předem si namočíme pokrájené vlašské ořechy do studené vody aby změkly. Druhý den ořechy v sítu propláchneme pod studenou vodou a dáme je do mixéru. Očištěné papriky, malou chilli papričku rozkrájíme, zbavíme semínek a žeber, pokrájíme je na nudličky a přidáme je k ořechům. Ještě doložíme omytá, na kousky pokrájená zralá rajčata a sušená rajčata, omyté lístky petržele, celeru, ořechový olej, citrónový pepř, javorový sirup, pokrájený stroužek česneku, vodu a vše rozmixujeme na polohustou, jemnou, krémovou polévku.
- 2Připravíme si suroviny na ozdobu polévky: z omytého kerblíku setřepeme vodu a drobné lístky posekáme nadrobno. Z malého mladého omytého pórku nakrájíme bílou část na tenké nudličky.
- 3Polévku nalijeme do misek, ozdobíme ji loupanými slunečnicovými semínky, petrželovou natí, pórkem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.