Studená paštika z marény
105 min.
Ingredience
- 1,2kilogramySíh
- 0,67lžičkaSůl
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 150gramůSlanina vepřová
- Pálené těsto do paštik [56007]
- 166,67gramůMouka pšeničná hladká
- 0,67lžičkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 0,33litrMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
871 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
44 g
Sacharidy
35 g
Cukr
740 mg
Postup přípravy
- 1Marénu (síh maréna) zbavíme hlavy, rybu stáhneme, omyjeme, zbavíme pokud možno i vlasových kostí, nakrájíme na kostky a 3x umeleme, aby bylo dostatečně jemné. Umleté maso rozmícháme v míse s bílky, osolíme, přidáme chilli a studené pálené těsto.
- 2Dobře prohněteme, poté cca 10 minut třeme vařečkou. Vmícháme na kostičky nakrájenou slaninu.
- 3Pergamenový papír o velikosti přibližně 40 x 50 cm potřeme olejem, směs na paštiku urovnáme doprostřed. Utvoříme váleček, zabalený do pergamenu, jehož průměr je asi 7 cm. Oba konce zavážeme slabým provázkem.
- 4Ve velké nádobě přivedeme k varu vodu, vložíme do ní paštiku, nádobu zakryjeme a 1 hodinu „táhneme“ při teplotě 95°C.
- 5Uvařenou paštiku přemístíme na pekáč, kde ji necháme 6 hodin chladnout, pak ji dáme dochladit do ledničky.
- 6Druhý den paštiku rozbalíme, očistíme od rosolu a nakrájíme na plátky.
- 7Pálené těsto do paštik [56007]: Osolené mléko přivedeme k varu, za stálého míchání vařečkou přisýpáme hladkou mouku, až je těsto vypracované, bez hrudek. Odstavíme mimo plotnu a jedno po druhém vmícháme vejce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.