Studená polévka s rajčaty a paprikami
20 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2kusyOkurka salátová
- 2kusyPaprika zelená
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 750mililitrůRajčatová šťáva
- 200mililitrůCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř cayenský
- 12kusůKostkový led
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
84 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Rozmixujeme polovinu cibule, papriku a okurky. Přidáme rajčata a znovu rozmixujeme.
- 2Nalijeme směs do mísy a přimícháme citronovou a rajčatovou štávu. Osolíme, opepříme a směs vychladíme.
- 3Nakrájíme zbylou zeleninu na malé kousky, rozdělíme do misek a dáme do lednice.
- 4Do každého talíře dáme dvě kostky ledu a přelijeme polévkou.
- 5Podáváme se zeleninou, kterou necháme zvlášť v misce.
- 6K polévce jsou výborné česnekové krutony.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.