Studená polévka s rajčaty a paprikami

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 2kusyCibule
    • 2kusyOkurka salátová
    • 2kusyPaprika zelená
    • 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
    • 750mililitrůRajčatová šťáva
    • 200mililitrůCitronová šťáva
    • 1špetkaSůl
    • 1špetkaPepř cayenský
    • 12kusůKostkový led
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
84 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozmixujeme polovinu cibule, papriku a okurky. Přidáme rajčata a znovu rozmixujeme.
  • 2
    Nalijeme směs do mísy a přimícháme citronovou a rajčatovou štávu. Osolíme, opepříme a směs vychladíme.
  • 3
    Nakrájíme zbylou zeleninu na malé kousky, rozdělíme do misek a dáme do lednice.
  • 4
    Do každého talíře dáme dvě kostky ledu a přelijeme polévkou.
  • 5
    Podáváme se zeleninou, kterou necháme zvlášť v misce.
  • 6
    K polévce jsou výborné česnekové krutony.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.