Studená polévka z lesních plodů s noky

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ovoce necháme rozmrazit. Smícháme 4 lžíce višňové šťávy se solamylem. Zbylou šťávu uvedeme do varu, vmícháme solamyl a krátce povaříme. Nakonec vsypeme ovoce a polévku necháme v chladu uležet.
  • 2
    Do vroucího mléka přisypeme krupici, citronovou kůru a cukr. Vše povaříme asi 3 minuty. Z krupicové kaše vykrajujeme lžičkou noky, vhazujeme je do vroucí osolené vody a necháme je asi 8 minut zatáhnout. Scedíme a vychladíme.
  • 3
    Studené krupicové noky vložíme do polévky, kterou posypeme nasekanými pistáciemi a ozdobíme lístky máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.