Studená polévka z lesních plodů s noky
35 min.
Ingredience
- 750gramůLesní plody - mražené
- 700mililitrůDžus višňový
- 2lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 60gramůPšeničná krupice
- 1lžičkaCitronová kůra
- 2lžíceCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 2lžícePistácie
- 1kusMáta
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Ovoce necháme rozmrazit. Smícháme 4 lžíce višňové šťávy se solamylem. Zbylou šťávu uvedeme do varu, vmícháme solamyl a krátce povaříme. Nakonec vsypeme ovoce a polévku necháme v chladu uležet.
- 2Do vroucího mléka přisypeme krupici, citronovou kůru a cukr. Vše povaříme asi 3 minuty. Z krupicové kaše vykrajujeme lžičkou noky, vhazujeme je do vroucí osolené vody a necháme je asi 8 minut zatáhnout. Scedíme a vychladíme.
- 3Studené krupicové noky vložíme do polévky, kterou posypeme nasekanými pistáciemi a ozdobíme lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.