Studená vejce
30 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSardelová pasta
- 1lžíceHořčice
- 1lžíceMajonéza
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
28 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
85 mg
Cukr
460 mg
Postup přípravy
- 1Čtyři umytá vejce vložíme do vařící vody a vaříme 10 minut, pak je vyjmeme, trochu naklepneme a na několik vteřin ponoříme do studené vody, poté je ihned oloupáme.
- 2Uvařená vejce překrojíme po délce, vybereme z nich žloutky, které utřeme v misce s máslem a sardelovou pastou, dochutíme hořčicí, přidáme majonézu a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku. Touto směsí naplníme důlky v bílcích, zbytek pěny na vejce ozdobně navršíme ozdobnou trubičkou. Necháme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.