Studená vinná omáčka
20 min.
Ingredience
- 1špetkaMuškátový květ
- 1decilitrVíno bílé
- 1lžičkaKapary sterilované
- 1špetkaSůl
- 1lžíceZakysaná smetana
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,5kusCitrony
- 0,5lžičkaHořčice kremžská
- 0,5lžičkaSolamyl
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
18 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Víno, žloutky a škrobovou moučku kvedláme na ohni do zhoustnutí - nesmí se vařit.
- 2Odstavíme z ohně, přidáme ostatní přísady, zamícháme a necháme vychladnout.
- 3Omáčku podáváme k masu a rybám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.