Studený čočkový salát s rajčaty
50 min.
Ingredience
- 4lžíceČočka jedlá
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceTamarindová pasta
- 500mililitrůVoda pitná
- 1kusCibule
- 2kusyRajčata
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaTymián sušený
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
61 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čočku nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme tymián a povaříme přibližně 40 minut do měkka. Poté scedíme, necháme okapat.
- 2Mezitím připravíme zálivku. Smícháme olivový olej, tamari pastu, nasekanou cibuli, na kousky nakrájená rajčata, rozmačkaný česnek a šťávu vymačkanou z citronu. Zálivkou přelijeme horkou čočku, zakryjeme poklicí, necháme marinovat a vychladnout. Rozdělíme do misek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.