Studený čočkový salát s rajčaty

50 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
61 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čočku nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme tymián a povaříme přibližně 40 minut do měkka. Poté scedíme, necháme okapat.
  • 2
    Mezitím připravíme zálivku. Smícháme olivový olej, tamari pastu, nasekanou cibuli, na kousky nakrájená rajčata, rozmačkaný česnek a šťávu vymačkanou z citronu. Zálivkou přelijeme horkou čočku, zakryjeme poklicí, necháme marinovat a vychladnout. Rozdělíme do misek a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.