Studený hruškový dezert
30 min.
Ingredience
- 4kusyHrušky
- 3mililitryCitronová šťáva
- 40gramůCukr vanilka
- 1lžíceMed včelí
- 20gramůSkořice mletá
- 1kusHřebíček
- 400gramůŽelatina
- 2decilitrySmetana ke šlehání 30%
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
58 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce s vodou přidáme citrónovou šťávu, vanilkový cukr, přisypeme skořici, vložíme hřebíček a nakonec med. Vše dobře zamícháme a na silném ohni přivedeme k varu. Do vroucí vody dáme oloupané hrušky a povaříme je přibližně 10 minut z obou stran. Měkké hrušky vybereme ze sirupu a necháme je vychladnout a okapat.
- 2Sirup, ve kterém se vařily hrušky, přivedeme opět k varu a vyvaříme asi na půlku. Necháme trochu vychladit a vmícháme do sirupu ovocnou želatinu. Důkladně promícháme, aby nezůstaly hrudky, ale hladká hmota.
- 3Uvařené hrušky nakrájíme na širší plátky. Naskládáme je na dno skleněných dezertních sklenek, zalijeme připraveným želé, potom zase plátky hrušek. Hotové poháry dáme do lednice vychladit a ztuhnout.
- 4Těsně před servírováním poháry ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 7. 5. 2017
Studený hruškový dezert
Skvělý dezert 😁