Studený kapr po řecku
65 min.
Ingredience
- 600gramůKapr obecný
- 200mililitrůVíno bílé
- 20kusůBílá cibulka
- 2kusyBobkový list
- 3stroužkyČesnek
- 100mililitrůOlej olivový
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 300mililitrůVoda pitná
- 3lžíceOcet vinný
- 100gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
27 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
491 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do osolené vody přilijeme víno, olej a ocet, přidáme bobkové listy, oloupaný česnek a dáme vařit. Do vroucího nálevu vložíme oloupané cibulky a žampióny a vše vaříme 20 minut.
- 2Kapra vykostíme (kůži ponecháme) a nakrájíme na malé porce. Ty naskládáme do kastrolu, zalijeme vroucím nálevem i s cibulkami a žampióny, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme 15 minut.
- 3Necháme vychladnout, porce kapra opatrně vybereme a narovnáme na mísu. Obložíme je cibulkami a žampióny a přelijeme rozmíchaným nálevem. Necháme vychladit a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.