Studený kapr po řecku

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
27 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
491 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do osolené vody přilijeme víno, olej a ocet, přidáme bobkové listy, oloupaný česnek a dáme vařit. Do vroucího nálevu vložíme oloupané cibulky a žampióny a vše vaříme 20 minut.
  • 2
    Kapra vykostíme (kůži ponecháme) a nakrájíme na malé porce. Ty naskládáme do kastrolu, zalijeme vroucím nálevem i s cibulkami a žampióny, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme 15 minut.
  • 3
    Necháme vychladnout, porce kapra opatrně vybereme a narovnáme na mísu. Obložíme je cibulkami a žampióny a přelijeme rozmíchaným nálevem. Necháme vychladit a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.