Studený litevský boršč
50 min.
Ingredience
- 300gramůČervená řepa
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusOkurka salátová
- 150gramůCibulka jarní
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceCukr krupice
- 0,5litrMléko kefírové
- 4lžíceKopr čerstvý
- 600gramůBrambory vařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
7 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
7 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Mladou červenou řepu opereme i s listy, očistíme, hlízy oloupeme, zalijeme vodou, osolíme a přibližně 30 minut povaříme. V půli varu přidáme do hrnce i řepný chrást. Uvařenou řepu necháme odkapat na cedníku, poté ji nadrobno rozkrájíme, listy posekáme a řepný odvar dáme vychladit.
- 2Mezitím uvaříme vejce natvrdo, na nudličky rozkrájíme salátovou okurku a na kolečka malou cibulku i s natí.
- 3Do polévkové mísy vložíme pokrájenou řepu se sekaným chrástem, přidáme okurku, nasekaná vejce, cibulku, šlehačku a trochu cukru. Vše zalijeme vychlazeným kefírem, studeným odvarem z červené řepy a dobře promícháme.
- 4Podáváme hojně posypané sekaným koprem s horkými vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.