Studený litevský boršč

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
7 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
7 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mladou červenou řepu opereme i s listy, očistíme, hlízy oloupeme, zalijeme vodou, osolíme a přibližně 30 minut povaříme. V půli varu přidáme do hrnce i řepný chrást. Uvařenou řepu necháme odkapat na cedníku, poté ji nadrobno rozkrájíme, listy posekáme a řepný odvar dáme vychladit.
  • 2
    Mezitím uvaříme vejce natvrdo, na nudličky rozkrájíme salátovou okurku a na kolečka malou cibulku i s natí.
  • 3
    Do polévkové mísy vložíme pokrájenou řepu se sekaným chrástem, přidáme okurku, nasekaná vejce, cibulku, šlehačku a trochu cukru. Vše zalijeme vychlazeným kefírem, studeným odvarem z červené řepy a dobře promícháme.
  • 4
    Podáváme hojně posypané sekaným koprem s horkými vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.