Studený vařený humr
55 min.
Ingredience
- 4litryVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
- 600gramůHumr
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
135 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
1 g
Sacharidy
1 g
Vápník
102 mg
Postup přípravy
- 1Používáme vždy jen živé humry.
- 2Humra nejdříve usmrtíme vbodnutím nože za hlavou, poté ho vypereme a zbavíme střívka, které prochází celým ocasem.
- 3Levou rukou držíme humra za krunýř, pravou rukou uchopíme střední ocasní ploutvičku, kterou pootočíme a poté slabým trhnutím celé střívko vytáhneme ven.
- 4Takto připraveného humra vhodíme do vařící slané vody a uvaříme (na půl kilogramu humra počítáme 25 minut vaření).
- 5Uvařeného humra necháme vychladnout ve vývaru, následně dáme chladit do ledničky.
- 6Humra vyjmeme z vývaru, silným ostrým nožem ho rozpůlíme podél páteře a rozevřeme na 2 poloviny. Z humra odstraníme vnitřnosti, maso vybereme, krunýř vypereme. Vybrané maso nakrájíme na plátky, vrátíme do krunýře.
- 7Nejchutnější maso je na klepetech, která musíme naštípnout špičatou hranou ostrého nože.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.