Studený vařený humr

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
135 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
1 g
Sacharidy
1 g
Vápník
102 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Používáme vždy jen živé humry.
  • 2
    Humra nejdříve usmrtíme vbodnutím nože za hlavou, poté ho vypereme a zbavíme střívka, které prochází celým ocasem.
  • 3
    Levou rukou držíme humra za krunýř, pravou rukou uchopíme střední ocasní ploutvičku, kterou pootočíme a poté slabým trhnutím celé střívko vytáhneme ven.
  • 4
    Takto připraveného humra vhodíme do vařící slané vody a uvaříme (na půl kilogramu humra počítáme 25 minut vaření).
  • 5
    Uvařeného humra necháme vychladnout ve vývaru, následně dáme chladit do ledničky.
  • 6
    Humra vyjmeme z vývaru, silným ostrým nožem ho rozpůlíme podél páteře a rozevřeme na 2 poloviny. Z humra odstraníme vnitřnosti, maso vybereme, krunýř vypereme. Vybrané maso nakrájíme na plátky, vrátíme do krunýře.
  • 7
    Nejchutnější maso je na klepetech, která musíme naštípnout špičatou hranou ostrého nože.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.