Štýrské mlince

35 min.

Ingredience

    • 1kusVejce slepičí
    • 200gramůVepřové škvarky
    • 80gramůSádlo škvařené
    • 600gramůMouka polohrubá
    • 2decilitryVoda pitná
    • 2decilitryZakysaná smetana
    • 1špetkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1024 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
41 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, vlažné vody, vejce a špetky soli vypracujeme těsto, rozdělíme je na několik malých bochánků a ty znovu propracujeme. Přikryjeme utěrkou a necháme asi 30 minut odpočinout.
  • 2
    Každý bochánek rozválíme na 1 mm silnou placku a upečeme nasucho v troubě.
  • 3
    Škvarky i se sádlem rozehřejeme, zalijeme zakysanou smetanou, podle potřeby přilijeme trochu vody a necháme přejít varem.
  • 4
    Upečené mlince nalámeme na malé kousky a v míse zalijeme připravenou zálivkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.