Štýrské mlince
35 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůVepřové škvarky
- 80gramůSádlo škvařené
- 600gramůMouka polohrubá
- 2decilitryVoda pitná
- 2decilitryZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1024 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
41 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, vlažné vody, vejce a špetky soli vypracujeme těsto, rozdělíme je na několik malých bochánků a ty znovu propracujeme. Přikryjeme utěrkou a necháme asi 30 minut odpočinout.
- 2Každý bochánek rozválíme na 1 mm silnou placku a upečeme nasucho v troubě.
- 3Škvarky i se sádlem rozehřejeme, zalijeme zakysanou smetanou, podle potřeby přilijeme trochu vody a necháme přejít varem.
- 4Upečené mlince nalámeme na malé kousky a v míse zalijeme připravenou zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.