"Suchá" kari pasta
25 min.
Ingredience
- 2kusyChilli paprička
- 4kusyŠalotka
- 1lžičkaKrevetová pasta
- 1lžičkaKmín drcený
- 3kusyOřechy burské pražené
- 5stroužkůČesnek
- 2kusyCitronová tráva
- 100mililitrůVoda pitná
- 20gramůGalgan
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
707 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
38 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
7 g
Cukr
367 mg
Postup přípravy
- 1Chilli papričky zbavíme stopek a podélně rozřízneme. Dále je zbavíme semínek a namočíme na 2 minuty do vřelé vody, aby změkly. Poté vodu scedíme a papričky nahrubo nasekáme.
- 2V mixéru zpracujeme chilli papričky, citrónovou trávu a galgán na hladkou pastu. Přidáme česnek, garnátovou pastu, šalotku, pražený drcený kmín a nasekané nesolené arašídy. A opět vše umixujeme do hladka. Pokud se ingredience nespojí, přilijeme trochu rostlinného oleje.
- 3Hotovou pastu uchováváme ve vzduchotěsné nádobě v lednici (vydrží 2 týdny) nebo v mrazáku (vydrží 2 měsíce).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.