"Suchá" kari pasta

25 min.
Thajsko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
707 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
38 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
7 g
Cukr
367 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chilli papričky zbavíme stopek a podélně rozřízneme. Dále je zbavíme semínek a namočíme na 2 minuty do vřelé vody, aby změkly. Poté vodu scedíme a papričky nahrubo nasekáme.
  • 2
    V mixéru zpracujeme chilli papričky, citrónovou trávu a galgán na hladkou pastu. Přidáme česnek, garnátovou pastu, šalotku, pražený drcený kmín a nasekané nesolené arašídy. A opět vše umixujeme do hladka. Pokud se ingredience nespojí, přilijeme trochu rostlinného oleje.
  • 3
    Hotovou pastu uchováváme ve vzduchotěsné nádobě v lednici (vydrží 2 týdny) nebo v mrazáku (vydrží 2 měsíce).

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.