Suchá kari pasta

8 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dlouhé lusky chilli papriček zbavíme stopek, podélně je rozřízneme, abychom z nich vyňali semínka, namočíme je poté na 1 - 2 minuty do horké vody, aby změkly. Slijeme vodu a papriky na hrubo nasekáme.
  • 2
    Ve hmoždíři rozdrtíme chilli papričky, citronovou trávu (bílou část) nakrájenou na tenká kolečka, 2,5 cm dlouhý na jemno nasekaný kus galgánu, vytvoříme co nejhladší pastu. Přidáme zbylé suroviny, ještě chvíli třeme a získáme jemnou jednolitou pastu. (V surovinách je garnátová pasta, kterou můžeme nahradit pastou krevetovou.) Česnek a šalotku na jemno rozsekáme, burské nesolené oříšky nasekáme.
  • 3
    Pokud nemáme hmoždíř, můžeme směs rozmixovat. Dle potřeby přidáváme jedlý olej, aby se suroviny lépe spojily.
  • 4
    Hotovou pastu můžeme spotřebovat, nebo jí uchováváme ve vzduchotěsné nádobě. Pasta nám v chladničce vydrží 2 týdny a v mrazničce 2 měsíce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.