Suchá kari pasta
8 min.
Ingredience
- 2kusyCitronová tráva
- 5stroužkůČesnek
- 2kusyChilli paprička sušená
- 1kusGalgan
- 4kusyŠalotka
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžíceKrevetová pasta
- 3lžíceOřechy burské pražené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Dlouhé lusky chilli papriček zbavíme stopek, podélně je rozřízneme, abychom z nich vyňali semínka, namočíme je poté na 1 - 2 minuty do horké vody, aby změkly. Slijeme vodu a papriky na hrubo nasekáme.
- 2Ve hmoždíři rozdrtíme chilli papričky, citronovou trávu (bílou část) nakrájenou na tenká kolečka, 2,5 cm dlouhý na jemno nasekaný kus galgánu, vytvoříme co nejhladší pastu. Přidáme zbylé suroviny, ještě chvíli třeme a získáme jemnou jednolitou pastu. (V surovinách je garnátová pasta, kterou můžeme nahradit pastou krevetovou.) Česnek a šalotku na jemno rozsekáme, burské nesolené oříšky nasekáme.
- 3Pokud nemáme hmoždíř, můžeme směs rozmixovat. Dle potřeby přidáváme jedlý olej, aby se suroviny lépe spojily.
- 4Hotovou pastu můžeme spotřebovat, nebo jí uchováváme ve vzduchotěsné nádobě. Pasta nám v chladničce vydrží 2 týdny a v mrazničce 2 měsíce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.