Suchar s medem
65 min.
Ingredience
- 150gramůSolamyl - bramborový škrob
- 650gramůMouka pšeničná hladká
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 150gramůMed včelí
- 1špetkaSůl
- 80gramůCukr práškový s vanilkovou příchutí
- 25gramůTuk
- 1000mililitrůMléko polotučné
- 70mililitrůSádlo škvařené
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
63 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nalijeme teplé mléko, přidáme med a rozmícháme. Přisypeme mouku, kypřicí prášek, solamyl, přidáme sádlo, špetku soli a vypracujeme těsto, které necháme odležet.
- 2Plech pomažeme tukem, z těsta vytvarujeme dva bochníky, položíme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Po vychladnutí nakrájíme na krajíčky, vyskládáme na suchý plech a v troubě při otevřených dvířkách sušíme.
- 3Krajíčky sucharu posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.