Suchar s medem

65 min.

Ingredience

    • 150gramůSolamyl - bramborový škrob
    • 650gramůMouka pšeničná hladká
    • 15gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 150gramůMed včelí
    • 1špetkaSůl
    • 80gramůCukr práškový s vanilkovou příchutí
    • 25gramůTuk
    • 1000mililitrůMléko polotučné
    • 70mililitrůSádlo škvařené
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
63 mg
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nalijeme teplé mléko, přidáme med a rozmícháme. Přisypeme mouku, kypřicí prášek, solamyl, přidáme sádlo, špetku soli a vypracujeme těsto, které necháme odležet.
  • 2
    Plech pomažeme tukem, z těsta vytvarujeme dva bochníky, položíme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Po vychladnutí nakrájíme na krajíčky, vyskládáme na suchý plech a v troubě při otevřených dvířkách sušíme.
  • 3
    Krajíčky sucharu posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.