Suchárky čajové
70 min.
Ingredience
- 600gramůMouka pšeničná hladká
- 200gramůSádlo škvařené
- 2kusyVejce slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 15gramůCitronová kůra
- 50gramůMandle
- 22gramůTuk
- 80gramůCukr práškový s vanilkovou příchutí
- 20gramůCukr moučkový
- 50gramůDroždí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
27 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
919 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nalijeme vlažné mléko, přisypeme mouku, cukr, rozdrobené droždí, strouhanou citronovou kůru, drcené mandle, přidáme sádlo, vejce a vymícháme těsto. Necháme kynout v teple.
- 2Z těsta vytvarujeme dva bochníky, plech potřeme tukem a bochníky na něj položíme, necháme ještě chvíli nakynout a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě dozlatova. Bochníky vyndáme a necháme vychladnout.
- 3Vychladlé nakrájíme na krajíčky, obalíme ve vanilkovém cukru, vyskládáme na suchý plech a usušíme v troubě při otevřených dvířkách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.