Suchárky čajové

70 min.

Ingredience

    • 600gramůMouka pšeničná hladká
    • 200gramůSádlo škvařené
    • 2kusyVejce slepičí
    • 200mililitrůMléko polotučné
    • 15gramůCitronová kůra
    • 50gramůMandle
    • 22gramůTuk
    • 80gramůCukr práškový s vanilkovou příchutí
    • 20gramůCukr moučkový
    • 50gramůDroždí
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
27 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
919 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nalijeme vlažné mléko, přisypeme mouku, cukr, rozdrobené droždí, strouhanou citronovou kůru, drcené mandle, přidáme sádlo, vejce a vymícháme těsto. Necháme kynout v teple.
  • 2
    Z těsta vytvarujeme dva bochníky, plech potřeme tukem a bochníky na něj položíme, necháme ještě chvíli nakynout a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě dozlatova. Bochníky vyndáme a necháme vychladnout.
  • 3
    Vychladlé nakrájíme na krajíčky, obalíme ve vanilkovém cukru, vyskládáme na suchý plech a usušíme v troubě při otevřených dvířkách.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.