Suflé s citronem
40 min.
Ingredience
- 15gramůMandle
- 3lžíceVoda pitná
- 2lžíceŽelatina
- 3kusyVejce slepičí
- 250gramůCukr krupice
- 30gramůCitronová kůra
- 120mililitrůCitronová šťáva
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
31 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
1 g
Cukr
63 g
Postup přípravy
- 1Do misky dáme vodu a přidáme želatinou. Promícháme. Necháme stát asi 10 minut, až je želatina houbovitá. Postavíme ji do pánve s horkou vodou a zahřejeme, až se želatina rozpustí.
- 2Do zapékací misky dáme žloutky s cukrem a postavíme ji nad mírně vroucí vodu. Dno misky se nemá dotýkat vody. Ručním elektrickým šlehačem ušleháme. Přidáme citronovou kůru a šťávu a šleháme nejvyšší rychlostí, až je šlehaná hmota světlá a dobře našlehaná.
- 3Do citronové směsi vmícháme šlehačku, potom rozpuštěnou želatinu.
- 4Pevný sníh z bílků zamícháme do citronové směsi a opatrně nalijeme do připravené mísy na suflé. Uhladíme povrch a chladíme asi 4 hodiny, až ztuhne.
- 5Z mísy na suflé opatrně sejmeme papírový límec. Okraj suflé ozdobíme lehce opraženými mandlemi a trochu jich nasypeme doprostřed. Na okraje ozdobně nastříkáme šlehačku. Podáváme vychlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.