Suflé s citronem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
31 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
1 g
Cukr
63 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky dáme vodu a přidáme želatinou. Promícháme. Necháme stát asi 10 minut, až je želatina houbovitá. Postavíme ji do pánve s horkou vodou a zahřejeme, až se želatina rozpustí.
  • 2
    Do zapékací misky dáme žloutky s cukrem a postavíme ji nad mírně vroucí vodu. Dno misky se nemá dotýkat vody. Ručním elektrickým šlehačem ušleháme. Přidáme citronovou kůru a šťávu a šleháme nejvyšší rychlostí, až je šlehaná hmota světlá a dobře našlehaná.
  • 3
    Do citronové směsi vmícháme šlehačku, potom rozpuštěnou želatinu.
  • 4
    Pevný sníh z bílků zamícháme do citronové směsi a opatrně nalijeme do připravené mísy na suflé. Uhladíme povrch a chladíme asi 4 hodiny, až ztuhne.
  • 5
    Z mísy na suflé opatrně sejmeme papírový límec. Okraj suflé ozdobíme lehce opraženými mandlemi a trochu jich nasypeme doprostřed. Na okraje ozdobně nastříkáme šlehačku. Podáváme vychlazené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.