Suflé s čokoládou a likérem Grand Marnier
45 min.

Ingredience
- 2lžíceCukr moučkový
- 1lžíceCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 500mililitrůMléko polotučné
- 3lžíceLikér Grand Marnier
- 3lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 20gramůMáslo čerstvé
- 200gramůČokoláda hořká
- 6kusůVejce slepičí
- 3lžíceSolamyl
- 1kusVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
21 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Maizenu smícháme se 2 lžícemi mléka. Zbytek mléka se smetanou ke šlehání přivedeme k varu. Rozpustíme v něm na kousky nalámanou čokoládu, zahřejeme a směs vymícháme dohladka. Postupně přidáme maizenu, cukr a vše dobře promícháme.
- 2Ze sedmi bílků a špetky soli ušleháme jemný sníh. Kastrůlek odstavíme, vmícháme postupně žloutky, přilijeme likér a nakonec opatrně vmícháme sníh.
- 3Troubu předehřejeme na 200C.
- 4Formu na suflé vymažeme a vysypeme cukrem. Do formy rozetřeme připravenou směs, pečeme 15minut. Poté zvýšíme teplotu na 220C a ještě 10minut dopékáme.
- 5Hotové suflé ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.