Suflé s griotkou
50 min.
Ingredience
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1lžíceSolamyl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 50mililitrůLikér třešňový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceCukr krupice
- 1šálekMléko polotučné
- 1lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
15 g
Cukr
11 g
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.
- 2Mléko, cukr a solamyl necháme vzkypět a za stálého míchání zhoustnout. Odstavíme z plotny a vmícháme máslo (1 lžíci), griotku a žloutky. Nakonec zlehka přimícháme sníh.
- 3Formu vymažeme máslem, poprášíme moučkovým cukrem a nalijeme do ní těsto. Suflé pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 20-30 minut.
- 4Nákyp ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.