Suflé s griotkou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
15 g
Cukr
11 g
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.
  • 2
    Mléko, cukr a solamyl necháme vzkypět a za stálého míchání zhoustnout. Odstavíme z plotny a vmícháme máslo (1 lžíci), griotku a žloutky. Nakonec zlehka přimícháme sníh.
  • 3
    Formu vymažeme máslem, poprášíme moučkovým cukrem a nalijeme do ní těsto. Suflé pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 20-30 minut.
  • 4
    Nákyp ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.